Om yrket

En snickares uppgift handlar i grund och botten om att sammanfoga olika material, framför allt trä. Genom åren har yrket utvecklats och en snickares uppgifter sträcker sig idag långt bortom att plugga, spika, hyvla och slipa för att forma och sammanfoga olika trästycken. Idag måste en snickare ha mycket god materialkännedom i allmänhet och kunna arbeta med en uppsjö olika maskiner och verktyg. Det krävs dessutom solida kunskaper i bl.a. matematik för att man ska kunna göra rätt beräkningar och uppskattningar.

Ett livslångt lärande

Snickaryrket är ett mångsidigt yrke som ger en möjlighet att fortsätta att utvecklas som yrkesman genom hela sin karriär. Dels kan man fortsätta att slipa på de kunskaper man redan har tillskansat sig och dels kan man välja att lära sig nya saker inom nya inriktningar. Det finns så mycket att lära sig inom snickerihantverket att man aldrig blir helt fullärd. Detta är en av hantverksyrkenas kanske största fördelar. I vår firma finns ett stort intresse för utveckling.

När anlitar man en snickare?

Att bygga och snickra är väldigt roligt och det ligger nog rätt så mycket i människans natur att vilja skapa saker med händerna. Många väljer att ge sig på enklare bygg- och renoveringsprojekt hemma själva och lånar och köper verktyg för att lyckas med sitt projekt. Vi tycker att det är trevligt att folk väljer att utmana sig själva såhär, men vill samtidigt påpeka att det ofta lönar sig att anlita en professionell snickare för de flesta arbeten - både tidsmässigt och ekonomiskt. Med ROT-avdraget halveras dessutom kostnaderna för själva arbetet och på det kommer man ganska långt. Vi vill på inget sätt avskräcka någon från att våga testa ett eget DIY-projekt, men vi vill att du ska veta att vi finns här och kan rycka in till din undsättning när som helst.